< ЦХВЄУ відзначатиме 450-річчя Пересопницького Євангелія у с. Пересопниця - 3 Вересня 2011 - Сайт Церкви Християн Віри Євангельської "Сіон"

Сіон - гора святая

Головна » 2011 » Вересень » 3 » ЦХВЄУ відзначатиме 450-річчя Пересопницького Євангелія у с. Пересопниця
ЦХВЄУ відзначатиме 450-річчя Пересопницького Євангелія у с. Пересопниця
01:19

Святкові заходи, приурочені до 450-річчя Пересопницького Євангелія, відбудуться 3 вересня 2011 року на території культурно-археологічного комплексу «Пересопниця». Відкриття свята розпочнеться об 11.00 год. і триватиме до вечора. Ініціатором та організатором урочистостей є Об’єднання церков християн віри євангельської України. Підтримуючи державні ініціативи, зокрема постанову ВРУ «Про відзначення на державному рівні 450 річниці Пересопницького Євангелія» від 12 травня 2010 року N 2175-VI, як гасло заходу обрали біблійні слова: «Євангелія – сила Божа на спасіння кожному, хто вірує» .

Мета заходу – популяризація Пересопницького Євангелія не лише як скарбниці вираження української самобутності, але, в першу чергу, як джерела духовних цінностей.

На урочисте відкриття свята запрошено представників із облдержадміністрації, обласної та районної рад, керівників благодійних організацій, передбачається і участь іноземних делегатів. Також приїде духовенство на чолі зі старшим єпископом християн віри євангельської України Михайлом Паночком.  Серед духовенства – старші обласні пресвітери ХВЄ із західних регіонів України, зокрема: Михайло Близнюк, єпископ ХВЄ Волині, Володимир Бричка, єпископ ХВЄ Житомирщини, Василь Боєчко, єпископ та доктор богослів’я з Львівської області та Юрій Веремій із Івано-Франківщини.

Як зазначають організатори свята, програма заходів спрямована на позиціонування духовного значення Пересопницького Євангелія. Оскільки на урочистостях державного рівня акцентувалося винятково на культурно-історичній цінності Першокниги, то на даному заході розкриватиметься актуальність стародруку в аспекті духовного пробудження українського народу. У якості головного спікера свята запрошено Віктора Вознюка, завідувача відділом освіти ЦХВЄУ, який викладатиме наукову доповідь на тему: «Історіографія Пересопницького Євангелія».

У програмі заходу – звернення служителів до народу, виступи християнських гуртів «АВЕН-ЄЗЕР» (м. Рівне), «Джерело» (м. Івано-Франківськ), спів зведеного хору з церков м. Рівне, м. Квасилова, м. Здолбунова, м. Кухнєцовська та ін. У другій половині дня буде проводитися служіння для молоді. Чи не найбільшою окрасою свята стане духовий оркестр з Волині (м. Горохів). У прагненні досягнути основної мети свята організатори готують для кожного учасника цінний подарунок і водночас головний атрибут заходу – копії Пересопницького Євангелія.

«Бажаємо, щоб після усіх заходів, які проводяться на державному та церковному рівнях, відбулося духовне пробудження українського суспільства, - підкреслює Віктор Боришкевич, єпископ ХВЄ Рівненщини. – Щоб Євангелія була не просто книгою чи цінним раритетом, але практикою життя кожного українця».

Пресс-служба Рівненського обласного об"єднання ЦХВЄ


Карта як доїхати до Пересопниці (19 км) з м.Рівне


Переглядів: 1363 | Додав: tolik | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гость