Сіон - гора святая

Каталог статей

Головна » Статті » Мои статьи

Навіщо читати Біблію?
“Якщо ти хочеш знати, який важливий для тебе Бог, досліди, яке місце в твоєму житті ти уділяєш для Божого Слова”.

Навіщо читати Біблію?
Кожен з нас принаймні знає про її існування . На запитання: “Що таке Біблія?”, кожен напевно б відповів, що ця книга – Слово Боже.
Чи то в церкві, яку ми відвідуємо щонеділі чи хоча б 2 рази в рік, чи то від друзів ми чули, що Біблію потрібно читати. І десь на рівні підсвідомості погоджуємося, що читати її потрібно неодмінно.
Настав час кожному з нас особисто задатись питанням: “А навіщо ж справді її читати?”. Чи не достатньо відвідувати храм і деколи молитись до Бога, а Біблію, в найкращому випадку, тримати на полиці чи в шухляді – та й в кінці кінців мати Біблію вдома ще й в красивій оправі – це престижно (зараз всі християни як не як)?
Твердження, що Біблія – Слово самого Бога вже давно стало аксіомою. Про це свідчать багато зовнішніх факторів та й сама в собі Біблія переповнена фактів, які доведені науково, історично та археологічно, що в цілому доводить її надприродність. Я про інше. Кожен з нас, хто вважає себе християнином, повинен усвідомити, що без читання цієї книги ми не можемо бути тими, ким себе вважаємо ( християнами ). Хто такий християнин? Це людина, яка має взаємовідносини з Богом. Взаємовідносини не можливі без спілкування. Спілкування в свою чергу – це діалог (коли ми слухаємо і відповідаємо).
Якщо через молитву ми можемо звертатися до Бога (відповідати), то через Біблію – Бог говорить до нас (ми слухаємо). Це і є діалог.
Інша причина чому нам потрібно читати Біблію. Чим характеризується людина, яка називає себе християнином? Своєю вірою в Бога. Звідки взяти цю віру? Про це нам каже Біблія (Рим. 10:17): “Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове”.
Коли ми читаємо (слухаємо) Слово Боже – в нас в серці і родиться віра, без якої не можна догодити Богу (Євр. 11:6).
Та тут одне але. Що означає читати Біблію в нашому випадку? Біблія – це не історичний роман, не наукова фантастика. Недостатньо тільки листати її сторінки: читаючи розумом – її потрібно слухати серцем і довіряти всьому, що каже Бог.

Можливо, ти ще ніколи не читав Біблію, тоді почни сьогодні. Запам’ятай: Біблія – це Слово Боже.
Невже ж ти не хочеш послухати, що скаже тобі сам Бог?

Категорія: Мои статьи | Додав: tolik (21.09.2009)
Переглядів: 3244 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гость