< Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі! - 21 Лютого 2012 - Сайт Церкви Християн Віри Євангельської "Сіон"

Сіон - гора святая

Головна » 2012 » Лютий » 21 » Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі!
Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі!
13:12
20.02.2012 відбулося молодіжне спілкування на тему:

«Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі...»

Розпочав спілкування Кватерчук Олександр, який нагадав про теми, що звучали у нашому зібранні від початку року, а саме: "Моє відношення до служіння, до праці", "Віднайди себе в служінні", "Стосунки в церкві", "Стосунки з Богом". Він також привів усіх до молитви, після молитви ми заспівали декілька пісень і слово почав говорити Олександр Колесников.



Свою промову він почав із трохи печальних слів: Інколи ми пізно усвідомлюємо те, як ми маємо вступати в шлюб? з ким?
Є закони Біблії, які не можна обійти, а необхідно виконувати, щоб стати на правильне русло у своєму житті - продовжував говорити Олександр.
Звідки береться щастя? "Птах щастя". До кого він прилітає? І чому він від декого втікає на все життя?
В церкві є те, що дав Бог - Слово Боже!
І після цих слів, Олександ, уже більш конкретно підійшов до теми спілкування: "Батьки-діти"
Далі він зачитав текст з Біблії: Малахії 4:5-6 «Ось Я пошлю вам пророка Іллю, перше ніж день Господній настане, великий й страшний! І приверне він серце батьків до синів, і серце синівське до їхніх батьків, щоб Я не прийшов, і не вразив цей Край прокляттям!»
Бог каже, що серце дітей приверне до батьків і навпаки. Чому Бог погрожує прокляттям?
З чого все почалося, що Бог через Малахію попереджує, що може вразити прокляттям?
У кожного є відповідальність по відношенню до батьків:
- Шанувати;
- Слухати.

Для батьків Бог дарує благословення через насліддя (через дітей)
Буття 4:1 «І пізнав Адам Єву, жінку свою, і вона завагітніла, і породила Каїна, і сказала: Набула чоловіка від Господа.» При цьому батьки відчувають неймовірну радість.
У Бутті 4:8,11,13 «І говорив Каїн до Авеля, брата свого. І сталось, як були вони в полі, повстав Каїн на Авеля, брата свого, і вбив його. А тепер ти проклятий від землі, що розкрила уста свої, щоб прийняти кров твого брата з твоєї руки. І сказав Каїн до Господа: Більший мій гріх, аніж можна знести.»
–записана перша трагедія в сім’ї:
- Вбивство брата;
- Прокляття від Бога на людину;

З того часу почались прокляття і проблеми, але Бог не відняв благословення мати дітей. Бог дозволяє Каїну мати частину благословення і дає йому сина Еноха. Та гріх дає про себе знати і з цього все починається! Всесвітній потоп, Вавилонська вежа, Содом і Гомора.
Потім появляється Мойсей і Бог дає Закон для Ізраіля. Через Закон Бог дає можливість їм жити разом та відчувати себе у безпеці.
Вихід 20:12 «Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!»
Це є особлива заповідь для дітей. Також це є універсальна заповідь – для всіх часів і народів.
Марка 7:10 «Бо Мойсей наказав: Шануй батька свого та матір свою, та: Хто злорічить на батька чи матір, нехай смертю помре.»
Ісус нагадує про актуальність цієї заповіді.
Ефесянам 6:1-3 «Діти, слухайтеся своїх батьків у Господі, бо це справедливе! Шануй свого батька та матір це перша заповідь з обітницею, щоб добре велося тобі, і щоб ти був на землі довголітній!»
Павло також нагадає про цю заповідь.
1-ше Тимофія 5:4 «А як має вдовиця яка дітей чи внучат, нехай учаться перше побожно шанувати родину свою, і віддячуватися батькам, бо це Богові вгодно.»
Павло, настановляючи молодого Тимофія знову говорить про те, що Богу отримаєш благословення, коли будеш догоджати батькам.
Послух – це повна покора (без пояснення, без домовляння з батьками про компроміс)
Не є дивним те, що тоді коли діти підростають, батьки потрошки дають свободу дій дітям, зважаючи на особливості їхнього характеру. Приблизно батьки починають це робити коли дітям приблизно 13-14 років. Серед 10 заповідей тільки одна з обітницею «Шануй…» і Бог обіцяє, що коли слухатимешся батьків, то Бог в певній сфері твого життя буде тебе більше благословляти, ніж тоді коли б ти не слухався. Для Бога не є важливим (і це не може бути виправданням перед Богом) які в тебе батьки! Все одно потрібно їх поважати. Шанування батьків – це не питанням особистого бажання! Це є обов’язок!
В юнацькому віці ще можна багато що змінити!
В Біблії є два різних слова, що перекладаються на українську «шануй»
У Старому Заповіті: Вихід 20:12
Почитай (шануй) – (євр. кабот) важкий; той, що має певну вагу, вагомий;
У Новому Заповіті: Ефесян 6:1-3
Почитай (шануй) – (с.грец. емао) цінувати дещо, як дорогоцінне.
Тому відштовхуючись від пояснень цих слів ми повинні відноситись до батьків так, наче вони мають велику вагу в нашому житті, та цінувати їх.
Пошана може проявлятися двома способами:
- Через справи;
- Через слова;

Вихід 21:15 «А хто вдарить батька свого чи матір свою, той конче буде забитий.»
Бог заборонив бити батьків. А в покарання за такий злочин – була смерть. Саме тому, мабуть, коли Бог писав заповідь «Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!» він сказав «…щоб довгі були твої дні на землі…». Бо якби не шанував би хтось, то одразу ж був би «…конче запитий…» і тоді, відповідно життя тієї людини припинилося.
В Слові Божому зустрічаються зразкові приклади як потрібно шанувати батьків. Зокрема:
1-ше Царів 2:19-20 «І прийшла Вірсавія до царя Соломона, щоб сказати йому про Адонія. А цар устав назустріч їй, і вклонився їй, та й сів на своєму троні. І поставив він трона й для царевої матері, і вона сіла по правиці його. І сказала вона: Одне мале жадання бажаю я від тебе, не відмов мені. І сказав їй цар: Жадай, мати моя, бо я не відмовлю тобі.»
Соломон проявив велику пошану для своєї матері.
Івана 19:25-27 «Під хрестом же Ісуса стояли Його мати, і сестра Його матері, Марія Клеопова, і Марія Магдалина. Як побачив Ісус матір та учня, що стояв тут, якого любив, то каже до матері: Оце, жоно, твій син! Потім каже до учня: Оце мати твоя! І з тієї години той учень узяв її до себе.»
В цьому Ісус проявив любов і пошану до своєї матері, попіклувавшись про те, щоб після Його смерті про неї хтось піклувався.



Дуже важливим є те, щоб ми:
- не соромились своїх батьків! Неважливо як вони одіті (в фуфайках, в валянках) – все одно батьки є Батьки!
- просили прощення, коли винні.
- просто робили якісь подарунки (щоб той подарунок був від сина, чи від дочки)


Шанувати батьків також потрібно через слова!
Вихід 21:17 «І хто проклинає батька свого чи свою матір, той конче буде забитий.»
Приповісті 20:20 «Хто кляне свого батька та матір свою, погасне світильник йому серед темряви!»

Зверніть увагу на те:
- як ви говорите з батьками?
- як ви говорите в їх присутності?
- як ви говорите про своїх батьків в їх відсутності?

Повторення Закону 27:16 «Проклятий той, хто легковажить свого батька та свою матір! А ввесь народ скаже: амінь!» (рос. Проклят злословящий отца своего или матерь свою! И весь народ скажет: аминь.)
Не висміюйте своїх батьків, бо це приведе до прокляття. Ніколи не говоріть про своїх батьків недобре у їх відсутності, а також не давайте це робити комусь іншому! Рахуйтесь з батьками та з їхньою думкою, бо вони не порадять поганого.

І наостанок Олександр побажав молоді: «Отримайте ОБОВЯЗКОВО благословіння, коли хочете створити свою сім’ю!»Після цього він привів до молитви, у якій багато хто розкаявся у тому, як він до цього часу поводився із своїми батьками.
Категорія: Молодь | Переглядів: 3413 | Додав: Vadim | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вітаю Вас Гость